Türkiye’de soyut dışavurum tarzındaki resimleri ile dikkat çeken ressam Özge Gürkan, yurt dışındaki başarılarına bir yenisini ekledi. Sanatçının ‘Onna Bugeisha’ isimli eseri Carrousel du Louvre’da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Çağdaş resim sanatının dikkat çeken isimlerinden Özge Gürkan, Türkiye’deki çalışmalarının yanı sıra yurt dışındaki başarıları ile de dikkat çekiyor. Sanatçının ‘Onna Bugeisha’ isimli eseri 21-23 Ekim tarihlerinde dünyanın en önemli müzelerinden biri olan Paris Louvre Müzesi Le Carrousel’de PAKS Galeri’de sergilenecek. Sergi için seçilen eserler arasında yer alan ve tuval üzerine akrilik olarak çalışılan ‘Onna Bugeisha’ kadının gücüne, içinde keşfedilmeyi bekleyen renklere ve özgürlüğe gönderme yapıyor.
‘Hiçbir Şeyden Korkmayan Japon Kadın Samuraylar’ anlamına gelen ve bir soyluluk ünvanı olan ‘Onna Bugeisha’, Japon soyluları arasında yer alan bir çeşit kadın savaşçıydı. Çoğu kadın samuray erkekleriyle birlikte savaşa girdi, kimi zaman savaşçı oldu, kimi zaman liderlik etti. ‘Onna Bugeisha’ çoğunlukla samuray ya da asillerin eşleri ve kızlarından oluşan efsanevi kadın savaşçılardı.
Özge Gürkan “Onna Bugeisha” isimli bu çalışmasında kadınların içindeki potansiyele, güce ve sahip olduğu değerlere vurgu yapıyor, eserde kullanılan renkler ve altın yaldız ile de kadının ihtişam ve asaletinin altını çiziyor.
Türkiye’de katıldığı sergilerde dikkat çeken sanatçının eserleri dünyanın önde gelen sanat etkinliklerinde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Yurt dışında Hub Design New York tarafından temsil edilen Özge Gürkan, 2021 yılında ‘Rebel’ isimli eseriyle dünyanın önde gelen sanat etkinliklerinden biri olan Contemporary Venedik Uluslararası Sanat Fuarında, ‘Subliminal’ isimli eseri ile Canvas London International Art Fair’de yer alarak sanat dünyasının beğenisini kazandı.
Çok katmanlı çalışmalarıyla ve insan ruhuna dokunan anlatımlarıyla dikkat çeken sanatçı eserlerinde kadınlardan ilham alıyor. Soyut olarak kadınların üzerindeki baskıları, dayatılan zorlukları eserlerindeki zincirlerle simgeleyen Gürkan, kullandığı çok katmanlı renklerle de kadının içindeki renklere vurgu yapıyor ve eserlerinde kadınların renklerini göstermek için bu zincirleri kırmaları gerektiğini işliyor.
Özge Gürkan eserlerine eğitimini aldığı hat sanatından da etkiler katarak kendine özgü bir teknik kullanıyor. Türkiye’de resimleri İstanbul 360’ta, Love Festival’de ve Four Seasons Hotel Bosphorus’ta sergilenmiş olan sanatçı geçen yıl Atölye Cer ve Contemporary Istanbul’da da sanatseverlerle buluştu.
Gürkan aynı zamanda İyilik için Sanat Derneği’nin oluşumu Atölye Cer bünyesinde sanatçı olarak yer alıyor ve Sanat Seninle Derneği’nde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı